Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stafettläkarproblemen är inget nytt, Wessén ...

Svar till Hans Wesséns (M) insändare (Åsikter 13 maj 2013).

Annons


Före detta tv-handlaren Hans Wessén ondgör sig raljant över min politik och insinuerar också att han har synpunkter på mitt yrke. Trots detta vill jag bemöta hans befängda påståenden om att stafettläkarproblematiken startade med vår politik. Förmodligen minns han inte läget som var åren innan jag började i landstingspolitiken med den stora debatt om stafettläkar-problemen. Redan då var vissa landsting igång för att minska beroendet av inhyrda läkare och jag startade redan 2003 ett arbete för att tillsammans med andra landsting sätta stopp för problemet, men redan då var det ett antal landsting som bröt arbetet – däribland moderata sådana.

Fortsatt är många moderata landsting motståndare till åtgärder. Ett antal rejäla utökningar av antalet utbildningsplatser på läkarutbildningen skulle minska behoven, men även där är Wesséns nuvarande parti tveksamt. Huruvida Wessén som tidigare socialdemokrat, sedemera Rättvis demokratist och nu moderat har följt denna utveckling verkar tveksamt, eftersom han tror att historien börjar med mig.

Vi har nu hittat en överenskommelse över partigränserna och det känns bra.

Om Hans Wessén har någon förklaring till varför ett glesbygdslandsting som vårt får betydligt mindre ersättning i form av skatter och statsbidrag från staten via hans regering, skulle det vara klädsamt om han kom med förslag på ändring av detta, som skulle underlätta mycket för vår sjukvård – istället för att tro på privatiseringar som enda lösningen ...

Robert Uitto (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons