Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staffan Hellstrand sjunger för skola i Kenya

En lokal dj, en folkkär artist, en sjungande trollkarl och en rappande jämtlänning. Det är några av artisterna som är redo att uppträda på Kirikogalan 9 november.

Alla barnen på Kiriko Special School i Kenya lider av psykiska eller fysiska handikapp. Pojkavdelningen behöver byggas ut, i dag finns till exempel ingen riktig toalett.

För att få in pengar till skolan arrangerar Medborgarskolan Region Mitt tillsammans med privatpersoner och företag stödgalan Kirikogalan på Cuprum i Östersund. Galan arrangerades för första gången i fjol och drog då in över 56 000 kronor som överlämnades till skolan.

– Det fördes då diskussioner med skolan om vad pengarna skulle användas till och det stod klart att pojkarnas avdelning behöver byggas ut. Men de vill inte påbörja utbyggnaden förrän de har alla pengar som behövs för att gör det klart, så då bestämde vi oss för att ha en gala till, säger Stefan Falkelind som är projektledare för galan.

Alla inblandade ställer upp ideellt, däribland artisterna. Årets dragplåster är Staffan Hellstrand. Konferencier är P-Danjelsa, som ska varva konferencieruppdragen med att uppträda. Lokala dj:n Nathalie Borg är med, likaså skivaktuelle David Urwitz, Alexander Vasiliou, Sherlock Brothers, G.Y.L.F och DJ 12inch.

Det behövs omkring 50 000 kronor till för att skolan ska kunna finansiera en utbyggnad. Dessutom behövs nya sovmadrasser och annat.

– Det behövs pengar till skolan. Ett läsår kostar cirka 400 kronor, men det är få familjer som har råd med det, säger Stefan Falkelind.

Kirikogalan arrangeras på Cuprum 9 november. Man kan antingen köpa supébiljett eller enbart mingelbiljett. Alla intäkter går till insamlingen. Under kvällen kommer det också gå att köpa lotter där lokala företag har sponsrat med vinster.

Idén till Kirikogalan föddes då dottern till en anställd på Medborgarskolan i Östersund jobbade som frivillig på skolan i Kenya. När dottern berättade om skolan bestämde sig hennes pappa för att starta en stödgala för att samla in pengar till den. Redan nu är det bestämt att det blir en gala nästa år. Då står Tony Irwing från Let´s Dance redo att axla rollen som konferencier.