Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Staffan Mattsson Band med nya och arga texter

För något år sedan släppte Östersundaren Staffan Mattsson en fullängdare i eget namn, inspelad på Tingshuset i Östersund.

Nu har han samlat sina spelkompisar till en nyinspelad ep som gjordes i Gula Villan hos Johan Arveli och i kväll blir det releasespelning på fiket i Gamla Teatern.

– Det är delvis samma gäng som var med på förra skivan, men nu fungerar vi som en grupp och hjälps åt med arrangemangen, det känns fint.

Förutom Staffan på sång och gitarr är det Erik Olofsson på trummor, Tommy Wisfelt på gitarr och per Fröling på bas.

– Vi kommer att spela både nytt och gammalt, men såklart låtarna från nya skivan. Kanske gör vi både ett pass där jag spelar själv och ett med hela bandet, vi får se. Men vi har material för en helkväll med bandet.

Och på ep:n har du en del ganska arga och politiska texter?

– Ja det stämmer, man kan inte bli annat än arg så som det ser ut i Sverige i dag. Men jag har sällan någon plan utan låter låtarna värka fram. Men nu var jag arg och då blev texterna därefter.

– Många av de här idéerna har legat och grott ett tag, så mognar de och blir klara.

Bandet spelade i samma lokal för ett år sedan och tycker att den passar bra för dem. De är dessutom nöjda med att jobba med Johan Arveli som har stor erfarenhet av att producera lokala band.