Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal flera tusen från klasskassan

En 22-årig man döms nu av Östersunds tingsrätt för att ha hotat och stulit pengar. Två av hans vänner döms för olovlig körning.

22-åringen ska ha tagit strax över 6000 kronor från sin klasskassa när han hade uppdraget som klasskassör. Dessutom har han hotat ett par personer. Han skrev bland annat i ett sms: "jag kommer att döda /.../.. Han e så död..!! Kommer stycka han!!! Hor unge".

22-åringen har också lånat ut sin bil till två kompisar som saknat körkort. Han döms nu av Östersunds tingsrätt för förskingring, olaga hot och olovlig körning. Han ska betala skadestånd till två personer på totalt 15 525 kronor plus ränta. Till staten ska han betala 4 239 kronor för pengarna som han stal från klasskassan. De två vännerna som är 18 och 19 år gamla döms för olovlig körning och vårdslöshet i trafik, påföljden blir dagsböter. För 22-åringen blir det fortsatt behandling under skyddstillsyn.