Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal renkött för 40 000 kronor

I mitten av maj bröt sig två personer in i ett torkhus i Funäsdalen och fick med sig cirka 70 kilo rökt och torkat renkött. Tjuvarna fastnade dock på övervakningskamera och har erkänt brott.

Det var på kvällen den 18 maj vid niotiden som två personer bröt sig in i torkhuset och fick med sig renköttet som är värt runt 40000 kronor. Det finns inget vittne till själva inbrottet men vad tjuvarna inte räknat med var att det fanns en övervakningskamera som filmade hela tilltaget. När polisen fick del av filmen var det inga problem att identifiera personerna som båda finns i Svegsområdet.

– Vi fick ett beslut om husrannsakan och hittade en del kött samt andra saker som tydde på att de var de som gjort inbrottet, berättar Ingrid Larsson, polisen i Härjedalen.

När det gick upp för de misstänkta inbrottstjuvarna att polisen var dem i hasorna dumpade de större delen av bytet i skogen. Men i förhör både erkände de inbrottet och berättade vart de gjort av renköttet, som nu finns i beslag hos polisen i Sveg.

De båda är nu misstänkta för stöld.