Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ krav på eleverna

Östersunds kommun har ett enhälligt beslut om en avgiftsfri skola där skidutflykter och olika aktiviteter ska rymmas i skolbudgeten.

Men vad händer med skolbudgeten om kostnaderna rusar i höjden på grund av helt onödiga utgifter, på saneringar av klotter, nedgrisade toaletter, krossade fönsterrutor, bränder i papperskorgar och allmän skadegörelse som kostar kommunbudgeten stora pengar helt i onödan?

Varför inte göra som på skolor i England – ställ krav på eleverna när det gäller skadegörelse. Av de minskade kostnaderna gick en viss del öronmärkta pengar tillbaka till skolan för att användas till olika aktiviteter.

Om de onödiga kostnaderna är 2,6 miljoner per år för Östersunds kommun, så är det väl det ett utmärkt läge för skolorna att minska den utgiften som skulle gå direkt in skolbudgeten.

Då kan det bli pengar över till flera Åreresor, eller ska vi fortsätta med en kravlös skola där kraven bara kommer från ett håll?

F d moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel