Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stängs av efter överfall på ÖIK-ungdom

En spelare i ishockeyns U16-serie har stängts av tio matcher efter en våldsam attack mot en liggande ÖIK-spelare.

– Det är bara att se på filmen från matchen så förstår man att det måste bli en lång avstängning, säger Freddie Nordin, Ångermanlands representant i disciplinnämnden.

Och det matchfilmen visar är hur den avstängde spelaren följer med en ÖIK-spelare i ett friläge och cross-checkar denne fult bakom mål. När näste ÖIK-spelare kommer in i situationen cross-checkar han omkull den spelaren och kastar sig sedan med full kraft mot den liggande ÖIK:aren.

Med klubban mellan händerna cross-checkar han mot den liggande spelarens nacke.

Disciplinnämnden skriver bland annat i sitt utlåtande: "Alla tre cross-checkingar som NN utdelar görs med mycket hög kraft".

– Han slår med klubban mot spelarens nacke och huvud ett antal gånger ... som sagt, ser man filmen förstår man att det måste bli en lång avstängning, säger Nordin.

Är det här det värsta du har sett?

– Nej, det kanske jag inte kan säga. Men när det gäller nivån på skaderisk är det här ovanligt allvarligt, vad som helst kan hända en sådan här gång, säger Nordin.

Var ni eniga i nämnden?

– Vi var helt eniga, säger Freddie Nordin.

Spelaren stängs av i tio matcher, vilket innebär att han inte får spela match igen förrän i slutet av januari.

Till saken hör också att den avstängde spelaren också är domare i sitt distrikt, även från de uppdragen stängs han av under samma period.