Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark årsdebut av Manos General på Östersundstravet

Det var sannerligen inte svårt att hitta sportsliga godbitar på Östersundstrav­et i går – samtliga V5-vinnare imponerade ordentligt.
Till exempel årsdebuterande Manos General.

– Och förhoppningsvis är han snäppet bättre om en och en halv vecka på Bergsåker, sa en nöjd Per Linderoth.

Östersundaren Per Linderoth, som numera har sin proffsrörelse på Bergsåker, vann med två egna produkter på Östersundstravet i går. Dels med Windy Cape i lopp två och dels med Manos General i V5-finalen. Den senare imponerade stort i sin årsdebut – laddades från andra ytter med 600 kvar och kunde ta ner favoriten Jeu De Mots trots att denne fått springa med händerna på ryggen hela första varvet (lusigt 19,5-tempo).

Linderoth var förstås nöjd efter en avslutning i knappt 12-tempo sista halvvarvet:

– Det kändes fint, och ändå är det till loppet på Bergsåker om en och en halv vecka vi har ställt in siktet. Då tar vi kanske av skorna och han borde bli ännu lite vassare av det.

avslutade V5-spelet som inleddes med att Wångeneleven Viktor Kylin-Blom gav spelarna en riktig kallsup när han dundrade till spets med 27-oddsaren Earl C.D.

– Tyckte det kunde vara kul att kruta på från start och sen fick jag vara i fred, jag trodde att de andra skulle komma farande, säger 19-åringen.

– I sista kurvan satt jag bara och höll i mig för han var så pigg, det vara bara här inne på upploppet som jag gasade på, förklarar Kylin-Blom som vann med ett par klara längder.

Storfravoriten Sharif Zon som varit mycket vass i två raka segrar laddades också från start men tålde inte det utan svarade med galopp. Försökte i ny attack på sista långsidan men galopperade då på nytt. Hästen såg dock fortsatt mycket fin ut mellan galopperna så formen är det knappast någon fara med.

Ny skräll blev det i den andra avdelningen där 12-oddsaren Nitzen Rose spurtade ner alla. Men körande Ulf Eriksson trodde inte att han hade hunnit fram till länge ledande storfavoriten Uno Boko.

– Jag fick upp hoppet redan 500 kvar, sa Eriksson som då började skymta en lucka från sitt tredje invändigt.

– Men det blev långt fram till slut och jag var inte alls säker på att vi hann fram.

Det var inte heller travets speaker Rolf Johnsson som gav vinnarnicken till Uno Boko.

– Då brukar det vara kört, men i bland har ”Falköga” fel, kommenterade Ulf Eriksson i vinnarcirkeln där han också talade om att Mana Grabben i nästa lopp mycket väl kunde vara något för spelarna.

herr Eriksson skulle få. Mana Grabben såg helt lysande ut när han svepte fältet på sista bortre långsidan och stack undan till en mycket säker seger,

Tiden i mål, 26,4, var inte bara nytt rekord med en hel sekund utan också en mycket vass tid för en kall marstisdag.

Enda favoritsegern på V5 ordnade Drop In L.B genom att susa till spets och sedan vinna säkert i avdelning 4 – smått imponerande också här.

Till slut:

RIX FM-hästen Sanity visade upp sig i ett träningsjobb mellan lopp två och tre, och de tusen delägarna var nog nöjda med vad de såg. Många experter var smått imponerade när treåringen stack iväg i en snärtig 1.16-avslutning.

Spännande fortsättning följer.

487 608 kronor.

316 946 kronor.

7 448.

7 Earl C.D.

Odds: 27,29. 217 kvar (1 455 kr).

Strukna: 3.

3 Nitzen Rose

Odds: 12,32. 49 kvar (6 406 kr).

Strukna: 12.

7 Mana Grabben

Odds: 4,97. 22 kvar (14 104 kr).

Strukna: 6, 11.

3 Drop In L.B.

Odds: 2,58. 15 kvar (21 129 kr).

Strukna: 4, 5.

8 Manos General

Odds: 5,02

Strukna: 4, 12.