Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark inledning av Skellefteå – igen

Skellefteå har två år i rad vunnit sin första kvartsfinal.
Men i fjol föll laget sed­an i fyra raka matcher. Nu, efter 3–2 mot Linköping, har man inga planer på att göra en repris.

Annons

Västerbottenslaget mötte i fjol grundseriesegraren och blivande svenska mästarlaget HV71. I år möter man av många finaltippade Linköping. Två år i rad har Skellefteå varit ordentligt nederlagstippade. Två år i rad har man också skrällt och vunnit den första matchen.

Men förra slutspelet blev det aldrig roligare än så. Fyra raka förluster och säsongen var över.

I år började Skellefteå med att vinna mot Linköping – och har tänkt fortsätta på den inslagna vägen.

– Vi visar verkligen att vi vill vinna. Det här är andra året i slutspel och förhoppningsvis har vi lärt oss något, säger tränaren Mats Lindgren.

– Det gäller att inte bli för exalterade efter att den första matchen. Det är ett väldigt bra lag vi möter.

Söderberg är inne på samma linje.

– Det är alltid skönt att vinna, men det gäller att vi lämnar det här bakom oss. Vi har vunnit en av fyra matcher. Vi har egentligen inte vunnit något än så länge.

Inför kvartsfinalserien mellan Skellefteå AIK och Linköping snackades det mycket om Skellefteås förlustsvit mot sina motståndare. Under grundserien förlorade laget fem raka matcher mot Linköping. Men i och med torsdagens match, som startade med 1–0 efter knappt två minuter av Gabriel Karlsson – som titthålsopererade sitt knä så sent som i fredags – har man nu spräckt den sviten.

För Linköping blev starten en riktig kalldusch.

– Vi förtjänade den här förlusten om man ser till den första perioden. Skellefteå kom ut mycket bättre fokuserade, säger tränaren Slavomir Lener.

kvartsfinalerna vann Timrå hemma mot HV 71 med 2–1, medan Luelå besegrade Frölunda hemma med 5–1. Färjestad bortaslog Brynäs med 2–0. (TT/ÖP)