Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark oro för ny strippklubb i Åre

Just nu mobiliserar sig Årebor mot en strippklubb i byn. Namnlistor och Facebook-sidor skapas för att protestera mot något som än så länge bara är ett rykte.

Hela hösten har Årebor noterat aktivteter vid en restaurang som ligger centralt i byn. Mc Dragans bilar har nästan dagligen stått utanför eller i närheten av restaurangen vars fönster är helt täckta av brunt papper.

Dragan Bratic har upprepade gånger sagt till ÖP att han inte ska öppna en strippklubb i Åre. Han har berättat att han sålt inredningen från Brinkeboda i Mörsil till en kvinna som ska öppna en pizzeria. Bratic påpekar att hans firma även hjälpt till att göra byggarbeten i lokalen.

På Åre kommuns näringslivssida på Facebook har ryktet om nakendans diskuterats flitigt, omkring 75 kommentarer har gjorts. Två olika restauranglokaler nämns. En kvinna skriver så här " Det är negativt för hela turistnäringen i byn och speciellt för dem som hyr ut i närheten."

Men de flesta kommentarer handlar om hur en etablering kan stoppas. Bland annat ställs frågor om kommunen, hyresvärden eller Skistar kan göra något. Dessutom har en "nej till strippklubb i Åre" sida skapats.

ÖP har försökt ta reda på om ägaren till den restaurang, där Dragan Bratic bilar synts frekvent, ska öppna strippklubb. Men ägaren är förtegen.

– Jag vill inte prata med någon journalist. Jag vill inte ge några kommentarer, säger hon och lägger snabbt på luren.

Företaget har inte ansökt om alkoholtillstånd, meddelar alkoholhandläggaren Leif Nord. Men andra handlingar som kommit in till kommunen visar att restaurangen planerar att starta 30 november.

Trots att det än så länge bara är rykten är uppståndelsen stor. Större än när det stod klart att Dragan Bratic skulle öppna verksamhet i Brinkeboda Wärdshus i Mörsil.

Det ger en fingervisning om att en strippklubb inte kommer att välkomnas i Åre by.