Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark start av Sandell på Cypern

Patrik Sandell var inte helt nöjd efter första dagens VM-rally på Cypern.
– Det har varit lite upp och ner för oss, sa Sandell som är tvåa, 33 sekunder efter ledaren Armindo Araujo, Portugal.

Araujos insats förvånade säkert en del, men portugisen (som var fyra i det första VM-rallyt i Norge) körde suveränt hela dagen och förtjänar verkligen att leda rallyt. Sandell – som leder PWRC-klassen efter tävlingen i Norge – hade däremot inte den bästa känslan i kroppen.

– Bilen (en Skoda Fabia Super 2000) har varit perfekt hela dan, men jag själv hade lite problem att hitta självförtroendet i körning på asfalt med grushjul. Det var svårt att veta var gränserna går och hur fort jag kan åka, säger Patrik Sandell till hemsidan.

Ett annat problem var det regn som började komma efter lunch.

– Det var lite typiskt, just när jag hittat självförtroendet med grusdäcken på torr asfalt var det dags att lära sig köra på blöt asfalt. Men då backade vi av lite de två sista sträckorna för att inte göra några dumma misstag.

Sandell och Emil Axelsson vann en sträcka och var tvåa på de övriga fem. Det ger en stabil andraplats, hela en och en halv minut före trean Simone Campedelli, Italien.

Positivt för svenskarna är att det från och med i dag är grusvägar som gäller. Sex specialsträckor på totalt 21 mil.