Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark start för snurrande Sandell

/
  • Italiens VM-rally på Sardinien bjöd på 36 grader i skuggan.– Det klart att det blir lite jobbigt, säger Patrik Sandell som ligger tvåa inför helgens fortsättning. Foto: Red Bull

Patrik Sandell snurrade på näst sista sträckan i VM-rallyt på Sardinien. Det kostade honom ledningen.
– Det klart det är snopet,­ säger Sandell.

Annons

Patrik Sandell och codrivern Emil Axelsson är tillbaka med besked i VM-rallyt efter kraschen i Portugal i början av april. Trots snurren på sista sträckan i går kväll är de i topp i PWRC, Production World Rally Championship. De ligger på en andraplats endast 0,7 sekunder efter landsmannen Patrik Flodin.

– Det är bra att ha Patrik framför sig, då har jag koll på honom. 0,7 sekunder är ingenting, nu laddar vi för fullt, resonerar Patrik Sandell inför helgens fortsättning.

började inte så bra. På de tre första av de totalt sex sträckorna var det inte full gas som gällde. Mycket på grund av att Sandell saknade handbroms.

– Det är sista lösningen om det går för fort. Själva vetskapen om att inte ha den så kör man inte lika aggressivt. Du har inget att rädda upp med. Så det blev lite avvaktande, säger Sandell som totalt sett är nöjd med dagen:

– Skönt att komma igång igen efter kraschen. Riktigt kul att få fightas med Flodin.

Tävlingarna fortsätter i dag och i morgon eftermiddag är det målgång.

Mer läsning

Annons