Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark vintersäsong för Skistar

Skistar firar det bästa halvårsresultatet i bolagets historia. Mars ser ut att bli en bra månad men den tidiga påsken gör att bokningsläget i april är svagare.

Annons

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 402 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret, vilket är en ökning med 4 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1.115 miljoner kronor vilket motsvarar en ökning med 4 procent. Bolaget ökade alltså både vinsten och omsättningen.

Resultatet före skatt blev 288 miljoner kronor.

"När vi nu summerar halvårsresultatet presenterar vi det bästa resultatet under Skistars historia, vilket vi gläder oss åt", skriver Skistars vd Mats Årjes i torsdagens halvårsrapport.

Skistar, som driver i skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge, har för avsikt att köpa merparten av St Johann in Tirol, en österrikisk skidanläggning.

"Förvärvet av den österrikiska skidanläggningen St Johann in Tirol fortgår enligt plan. Pågående due diligence kommer att avslutas inom kort och därefter har vi för avsikt att delta i den nyemission som tillför St Johann 10 miljoner euro och som innebär att St Johann blir ett dotterbolag till Skistar", skriver Mats Årjes

Bokningsvolymen ökade från säsongstart till och med februari med nio procent. Skistars bokningsläge för den kvarvarande delen av säsongen är en procent bättre jämfört med motsvarande period föregående år. En tidig påsk innebär ett starkt bokningsläge under mars med bolaget måste fokusera på att förbättra bokningsläget efter påsk.

Läs fler nyheter från Åre:

Eivy gör succé med moderiktiga underställ – säljer slut innan det blir vinter

Se kartan över alla byggprojekt som är på gång i Åre

Årehus storsatsar på nya lägenheter i Åre och Duved