Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt civilt samhälle behövs

Vi har de senaste veckorna fått flera påminnelser om hur det civila samhället gör mycket stora och viktiga insatser. Allt ifrån brandbekämpning i Västmanland, mat och husrum till de drabbade, till demonstrationer och insamlingar till stöd för de människor som förföljs och dödas för sin tros skull.

Nu när har valkampanjen fått fart och med den en levererans av löften och utfästelser på många områden.

För oss som kristdemokrater är det viktigt att lyfta vikten av att vi fortsatt ges möjligheter att engagera oss, bland annat genom att utöka avdragsrätten för gåvor till ideella organisationer.

Även att satsningar görs för att bygga ut bredbandsteknik till alla. Vårt mål är 100 procents täckningsgrad. Det är en av de viktigaste förutsättningarna för att vi ska kunna leva och verka i hela landet.

Det har den senaste tidens händelser pekat tydligt på. För oss kommer arbetet de kommande fyra åren att ha fokus på att ge förutsättningar för de företag och personer som vill och kan men som upplever att det finns hinder för att utveckla sina företag och idéer.

Fortsatt lägre kostnader för att anställa unga, förändrade regler för sjuklöneansvaret, bättre möjligheter att få tillgång till investeringskapital.

Ett starkt civilt samhälle är en viktig del i att fortsatt ha en levande landsbygd, en bygd där entreprenörer driver företag som kan producera de livsmedel, drivmedel och tjänster som vi alla är beroende av.

Irene Oskarsson (KD)

riksdagsledamot och kandidat för Jämtlands kristdemokrater

Lillemor Brandum (KD)

riksdagskandidat för Jämtlands kristdemokrater

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel