Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt formbesked av Stina Nilsson – vann sprintfinalen i Gällivare: "Skönt att kroppen svarade"

Stina Nilsson visade fin form i Gällivare.
I sprintfinalen tog hon direkt kommando över tempot och släppte det aldrig.
Då blev det också seger.
– Jag fick till min åkning bättre och bättre under dagen, säger hon enligt SportExpressen.

I damernas sprintfinal i Gällivare var det Hanna Falk och Stina Nilsson som försvarade de svenska färgerna mot Nadine Fähndrich, Natalija Matveeva, Evgenia Shapovalova och Julia Belorukova.

Precis som i sina tidigare lopp var det Stina Nilsson som kopplade greppet ut ur stadion och körde hårt med övriga fältet.

Närmast i rygg fick hon Natalija Matveeva, ett par meter bakom.

Men Matveeva kunde inte riktigt hota även om hon hängde med skapligt in på stadion, men Stina Nilsson var allt för stark och hade flera meters ledning när de begav sig in på upploppet.

Till slut blev det seger med 1,89 sekunder före Matveeva och drygt tre sekunder före Belorukova.

Hanna Falk blev fyra i finalen, 5,5 sekunder bakom Nilsson.

– Jag fick till min åkning bättre och bättre under dagen. Finalen var ännu bättre. Skönt att kroppen svarade så bra. När jag var yngre gjorde mitt bästa lopp i kvarten och orkade inte i semin. Nu kan jag ligga på hög nivå hela tiden och bli bättre och bättre under tävlingarna, fortsätter hon, säger enligt SportExpressen.

Sprintfinal, Gällivare:

1) Stina Nilsson, 3.53,75, 2) Natalia Matveeva, +1,89, 3) Julia Belorukova, +3,16, 4) Hanna Falk, +5,50, 5) Evgenia Shapovalova, +6,09, 6) Nadine Fähndrich, +6,58