Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Startskott utlovar smällkarameller

I morgon, söndag kväll, är det så slutligen dags för ”Startskott”, evenemanget som lyckats få rejäl fart på diskussionen om kulturens plats i Östersund.

Allt började i vintras när Jens Ganman, Katarina Åhlén, Björn Höglund och Martin Kjellerstedt gick ut med sitt upprop och sina planer på en bred artist- och kulturgala med syfte att Östersund ska få en samlingsplats för kultur i bred mening.

– Vi är otroligt glada för det stöd vi fått och den uppslutning den här manifestationen redan nu har, säger Jens Ganman.

Här intill finns listan på alla de artister och kulturarbetare som deltar – alla ställer upp gratis, med syftet att visa på bredden av kulturarbetet i Östersund.

– Det kommer att vara fotoutställningar, bildspel, konst, dans, teater och förstås en väldig massa musik.

Dessutom en del kulturpolitiska och kanske politiska utspel.

– Fältjägarens vd Daniel Kindberg kommer att lämna goda nyheter, glada överraskningar som jag tror kan intressera många av besökarna. Själva kommer vi att göra en något satirisk sammanfattning av situationen, säger Ganman.

Landshövdingen kommer att vara på plats liksom kommunalrådet Annsofie Andersson (S) och minst två av länets riksdagsledamöter:

– Saila Quicklund (M) och Marie Nordén (S) kommer att välkomna oss tillsammans med Patrik Zackrisson och Mats Hurtig, det låter som ett spännande samarbete.

Eventuellt väntas också videoinspelade hälsningar från artister som velat närvara.

Inträdet är symboliskt en krona och dessa enkronor kommer på måndag att överlämnas på Rådhustrappan i Östersund till kommunalrådet Annsofie Andersson, som en grundplåt till vad som förhoppningsvis blir ett kulturhus i någon form i Östersund.

– Vi är taggade och det känns som att vi får uppleva en fin kväll, säger Jens Ganman.

Här är ett urval

av artisterna som

medverkar vid Startskott:

Archi Jamt, Bedroom Eyes, Magnus Vikberg & Friends, Anna-Maria Hallgarn, TPFC, P-Danjelsa, Stefan Nilsson, Jenny Michanek, Micke Mojo, Aeon, Republiken Big Band, Cochrane & Eketorp, Duo Gelland, Patrik Backlund, PC Musikesteter, Jämtländska gitarrduon, Abjeez, Micke & Johanna Klemmé, Reseda, Kulturskolan, Susanne Michelle, Blue Mountain Boys, Kata Nilsson, Roy & Åsa Okutani, Kristen Snyder, Gustav Hylén & Friends, Decibel, Angelika Lindahl, Peter Mellgren, Anna Norlén, Astrid Pullar, Henrik Perälä, Kulturkollektivet, ÖTV, Anna Sivertsson, Daniel Kindberg, Birka Folkhögskola, Wendlas och presentatörerna Anna Brandt och Camilla Karlsson.