Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Statiner en medicinsk bluff

Förra veckans program av "Catalyst" sågs av flera miljoner i Australien. I programmet ifrågasattes hela hypotesen om mättat fett och kolesterol som orsak till hjärtsjukdom och kallades för den största medicinska skandalen någonsin.

Annons

Kolesterolballongen är på väg att brista och det är en statlig tv-kanal som håller i nålen. Nu kan du själv se bägge programmen och själv bedöma.

I dag äter 850 000 svenskar statiner (kolesterolsänkande läkemedel) för 1 miljard kronor, bara för att läkarna säger så. Nyttan är försumbar (och för kvinnor ingen alls), men biverkningarna är allvarliga och det ger upphov till ytterligare läkemedelsbehov för några miljarder kronor till. En lysande affärsidé – för läkemedelsindustrin. Inte konstigt att vården och folkhälsan kraschar.

Om du upplever några av följande symptom, är det sannolikt några av de vanligaste biverkningarna: Trötthet, demens, infektioner, muskelvärk, muskelsvaghet, hjärtsvikt, impotens och diabetes. Detta för att 1 man av 400 ska få sin hjärtinfarkt uppskjuten mindre än två dagar. Kvinnor har ingen nytta alls enligt studier, däremot får de biverkningarna.

Och allt för många går på denna medicinska bluff utan att tänka efter före. Tänk efter före!

Stig Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel