Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC behåller publikgreppet

STCC behåller publikgreppet gentemot nya konkurrenten TTA.

Enligt nya mätningar vann STTC helgens kamp med cirka 115 000 tittare.

Annons

Racingsveriges två stora banserier krockade återigen i helgen. STCC avgjordes på Mantorp Park, TTA höll till i Falkenberg.

Enligt mediamätningsföretaget MMS drog STCC 146 000 tittare via SVT, medan 27 000 personer såg TTA på TV10.

– Det känns jättebra att tittarna väljer oss, säger Bob Huzell VD för STCC. Det visar att vårt koncept som bygger på racing med riktiga bilar håller. Det är vad publiken vill ha, säger Bob Huzell, VD för STCC.

Senaste STCC-tävlingen på Mantorp Park besöktes av fler än 5 000 åskådare, en bra siffra med tanke på att Mantorp Park mitt i sommar och semestertider var ett oprövat kort. Det innebar dessutom en klar publikökning jämfört med vårens STCC-lopp på Mantorp.

– Vi är väldigt nöjda med säsongen så här långt. Vi har klarat av första halvan av säsongen lysande och har våra starkaste publikevenemang kvar i kalendern. Den 10-11 augusti kör vi Airport Race i Östersund och i september avslutar vi med finalen på Solvalla, säger Huzell i ett pressmeddelande.

Tävlingen på Åre Östersund flygplats ser i dagsläget ut att få två jämtaktuella förare till start. Dels Fredric Magnusson, Lit, dels Alx Danielsson, tidigare Frösön, numera Uppsala.

Fotnot: STCC har ett TV-avtal på fyra år med Canal+ och SVT. Kvarvarande tävlingar i serien är Airport Race i Östersund (10–11 augusti), Jyllandsringen (25–26 augusti), Ring Knutstorp (7–8 september och Solvalla (21–22 september).