Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

STCC lägger ner i sommar

Det blir inga banracingtävlingar på Åre/Östersund flygplats i år. STCC drar sig ur.

Enligt Sveriges Radio, som intervjuat Bob Huzell, vd för STCC, är orsaken de ekonomiska problem som lokala arrangörsbolaget dragits med ända sedan starten för nästan två år.

Enligt den senaste resultaträkningen redovisar bolaget en omsättning på cirka 3.2 miljoner kronor och ett minusresultat på 2 miljoner kronor.

En av orsakerna till att fjolårets resultat blev så dåligt var publiktillströmningen. Det kom cirka 2 000 färre åskådare jämfört med 2012.

Bolaget omfattar 21 delägare från näringslivet i Östersund. Bolaget har ett starkt stöd i näringslivet, men också från Östersunds kommun och Länsstyrelsen.

Under de två år som det arrangerats racingtävlingar på Frösön har STCC förlorat nästan en miljon kronor på arrangemanget.

Det innebär också att den företagsrekonstruktion som har genomförts sedan i december troligen inte längre behöver fullföljas.

När vi kontaktar Peter Boiardt på arrangörsbolaget vill han inte prata med Sporten.

– Det där får du ta med Olle (Martinelle). Jag har inga kommentarer.

Vi får tyvärr ingen kontakt med Olle, men hur fungerar det rent praktiskt med företagsrekonstruktionen – blåses den av nu?

– Som sagt, du får inga kommentarer. Hej, då!

Rekonstruktionen av Airport Race går vidare