Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Löfven om bussolyckan i Härjedalen: "Det lämnar mig och hela landet i sorg"

 
Bussolyckan i Härjedalen
Visa alla artiklar

Nu kommenterar statsministern Stefan Löven den tragiska bussolyckan i Sveg där tre personer avlidit och sex personer skadats allvarligt.
– Jag har nåtts av den fruktansvärda nyheten om bussolyckan utanför Sveg. Det lämnar mig och hela landet i sorg, säger han till TT.

Den tragiska olyckan berör hela landet.

– Jag har nåtts av den fruktansvärda nyheten om bussolyckan utanför Sveg. Det lämnar mig och hela landet i sorg, säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett uttalande till TT.

Statsministerns tankar går till de anhöriga.

– Det var ungdomar på väg på skidresa som slutade i katastrof. Mina tankar är hos de skadade, hos föräldrar, vänner och anhöriga – de som fått besked och hos dem som ännu inte vet hur det har gått. Sorgen är outsäglig för er som nåtts av ett dödsbud. Vi finns med er. Smärtan är outhärdlig för er som ännu inte fått besked. Vi tänker på er. Räddningsarbetet pågår och vi följer utvecklingen noggrant. Sjukvården i region Jämtland och Härjedalen har gått in i förstärkningsläge och landstinget i Dalarna har förstärkt med resurser, säger Stefan Löfven till TT.

Läs mer:

Tre döda och sex allvarligt skadade efter bussolyckan i Härjedalen

Nära 60 ungdomar i bussolycka i Härjedalen: "Väldigt många skadade"

Bussolyckan: Här ser du reprisen av vår liverapportering från platsen

E45 avstängd mellan Sveg och Mora