Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenberg och Larsson snabbast i Ö-vik

I skuggan av VM-skotercrossen i Oppdal, Norge, kördes i lördags Nolaskogscrossen i Örnsköldsvik. En tävling som visade sig bli mycket framgångsrik för Härjedalsåkarna.

Annons

Båda toppklasserna Pro Open och Pro Stock togs nämligen hem av förare från landskapet. I Pro Stock vann John Stenberg, Lofsdalens SK och Andreas Larsson, Team Walles MK, knep segern i Pro Open.

John Stenberg, Lofsdalens SK, hade en något trevande inledning. Han missade starten i det andra kvalheatet och tvingades kvala till final via sista chansen. Den vann han dock klart, och kunde alltså sedan också vinna . Tvåa blev Jimmy Johansson, Gargnäs, och trea Andreas Haglund från Östersund.

– Ja körningen i både sista chansen och finalen fungerade grymt bra. Jag hade en del strul i kvalomgångarna, bland annat så missade jag andra heatet helt. Men det ordnade ju sig till sist ändå. Verkligen bra för självförtroendet inför SM-finalen i Älvsbyn 20 -21 mars, säger en glad John.

I Pro Open kördes i stället för kvalsystem tre raka, likvärdiga heat, där den med högst totalpoäng vann. Och det gjorde Andreas Larsson, Team Walles MK. Detta trots att han kraschade i sista heatet och där blev utan poäng. Andreas har kört bättre och bättre ju längre säsongen har gått, vilket bådar mycket gott inför SM-finalen i Älvsbyn.  De övriga pallplatserna utgjordes av Andreas Sjöström, Njurunda, samt Jimmy Johansson, Gargnäs. Vinnaren i Pro Stock, John Stenberg från Lofsdalen, körde också i Pro Open. Men efter en del strul slutade han på en inte fullt så meriterande tionde plats.

Resultat

Pro Stock

1 John Stenberg, Lofsdalens SK

2 Jimmy Johansson, Gargnäs

3 Andreas Haglund från Östersund SSK

4 Emil Ottosson, Strömsunds MK

5 Mattias Karlsson, Tåssjö SSK

13 Robin Olausson, Östersunds SSK

15 Daniel Rönnung, Lofsdalens SK

16 Johnny Sahlén, Åsarna SSK

17 Jimmy Sahlén, Åsarna SSK

19 Anders Wall, Härjedalens AK

20 Kim Fors, Sundsjö SK

21 Daniel Bergström, Härjedalens AK

Pro Open

1 Andreas Larsson, Team Walles MK

2 Andreas Sjöström, Njurunda

3 Jimmy Johansson, Gargnäs

5 Pontus Engström, Östersunds SSK

8 Isak Vallström, Hede SSK

10 John Stenberg, Lofsdalens SK