Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensby försvarar Breivik

I anonyma kommentarer tar Marie Stensby (SD) massmördaren Anders Behring Breivik i försvar.

Expressen fortsätter att avslöja anonyma kommentarer från Sverigdedemokraten Marie Stensby på bland annat Avpixlat.

Denna gång handlar det om massmördaren Anders Behring Breivik som Stensby försvarar. Bakom pseudonym skriver hon att hon tycker att ”han har mycket att lära det svenska folket”.

Det var bland annat i samband med rättegången mot Breivik som Stensby uttryckte sin förståelse för Breivik. Stensby tog avstånd från de handlingar Breivik utfört, men skrev också att ”killen är långt, långt ifrån någon idiot!” och beskrev hans tal som ”ett bra tal innehållande många, för pk-sidan, svårsmälta sanningar…”

Under tisdagen avslöjade Expressen att Marie Stensby (SD) skrivit en rad rasistiska kommentarer på hatsajter där hon bland annat önskade livet ut ensamkommande flyktingbarn. Efter avslöjandet blev det klart att Stensby lämnar alla sina uppdrag i partiet och hon stängs av från sin lärartjänst på kulturskolan i Krokom.