Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stensby stängs av från sitt arbete

Marie Stensby stängs av från sin lärartjänst på kulturskolan i Krokom.

Efter ett krismöte har kommunledningen i Krokoms kommun beslutat att stänga av Marie Stensby (SD) fram till 8 januari nästa år.

– Det beror på två saker. Dels är hennes uttalanden en förtroendefråga, eftersom hon arbetar med barn och unga och uttalandena är inte förenliga med värdegrunden och människosynen i Kulturskolan. Dels har hon använt sin jobbmejl för kommentarerna, en mejl som bara ska användas i kommunens tjänsteutövning, säger kommunchefen Ola Skyllbäck.

Kommunledningen ska utreda de kommentarer som Marie Stensby har skrivit anonymt på sajten Avpixlat. Under utredningens gång ska Stensby vara avständ från sin tjänst som lärare i den kommunala musikskolan.

– Vi har ännu inte lyckats nå Marie Stensby, sa personalchefen Gunilla Sundqvist till ÖP strax innan klockan 15 på tisdagseftermiddagen.

– Det som har hänt är att vi har haft överläggningar med den fackliga organisationen, som är Lärarförbundet.