Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenson kom tillbaka och vann

Henrik Stenson kom tillbaka efter en tuff Ryder Cup-start och spelade hem en poäng till Europalaget tillsammans med Justin Rose i kvällens bästbollspel. Och det var tur för Europalaget. USA ledde med 4-0 efter förmiddagens foursome.

Matchen mot Jordan Spieth och Patrick Reed tog slut redan på det 14:e hålet, och gav Europa den första poäng de så väl behövde.

Stenson och Europa fick annars en mardrömsstart på tävlingen.

USA ledde med 4-0 efter en rejäl överkörning i de inledande foursomematcherna.

– Vi tog inte tillvara på chanserna tillräckligt bra, sade Stenson.

Han och Justin Rose var först ut i stjärnmötet med Patrick Reed och Jordan Spieth.

Amerikanerna började bäst, vilket satte tonen för hela förmiddagspasset på Hazeltine-banan. Birdies på hål två och tre, samtidigt som Stenson och Rose fick nöja sig med par, gav Reed och Spieth en ledning som höll hela vägen.

Stenson och Rose spelade bra fram till greenerna, men där fungerade spelet sämre. Det blev bara en europeisk birdie - på hål 11 - innan amerikanerna avgjorde matchen på det 16:e hålet.

– Vi spelade bra, men Jordan och Patrick satte lite fler puttar och fick momentum tidigt, säger Stenson.

– Ska man komma tillbaka från "två ner" tidigt så måste man sätta ett par puttar och det gjorde vi inte. Och Patrick satte en viktig putt på tian, när vi hade vunnit nian och de var i lite trubbel på tian.

USA favorit

Trots tre raka segrar för Europa är det USA som är favorit att vinna årets Ryder Cup. Favoritskapet är såklart ännu större efter den här starten. Amerikanerna bärs fram av Minnesota-publiken, som fick tystas av Jordan Spieth ett par gånger när åskådarna var på väg att störa Stenson och Rose.

– Jag tycker att publiken skötte sig bättre än förväntat där ute i dag, det brukar kunna gå vildare till än vad det gjorde. Så det var ingen större faktor, men man märker ju att man inte är på hemmaplan, säger Stenson.

Engelske debutanten Andy Sullivan fick i alla fall känna på hur tufft det är att spela Ryder Cup på bortaplan. I den mest svängiga och dramatiska matchen ledde han och Rory McIlroy med två hål, när bara fyra återstod. Men Phil Mickelson och Rickie Fowler lyckades vända efter att ha vunnit tre raka hål - och publikens jubel visste inga gränser när Sullivan slog utslaget i vattnet på 17:e hålet.

De två övriga europeiska paren - Martin Kaymer/Sergio Garcia och Thomas Pieters/Lee Westwood - var inte ens nära att ta poäng i sina matcher.

Chans till revansch

Stenson och Rose fick förnyat förtroende och chans till revansch i bästbollmatcherna, då Spieth och Reed stod för motståndet igen.

– Vi kan inte vara alltför missnöjda med hur vi spelar, det är bara att ta nya tag och komma tillbaka i eftermiddag, säger svensken.

Och det var precis vad de gjorde.

Ställningen mellan USA och Europa var då 5-3, men tre matcher inte färdigspelade ännu.