Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sterner utesluter inte ÖHC – men Stenström flyttar

Hoppas du på Stefan Sterner i ÖHC till hösten?
Ge inte upp drömmen.
– Jag avfärdar inte ryktet i alla fall, säger den 29-årige centern.

Hockeysäsongen började i Borlänge och slutade i Zeltweg.

Stefan Sterner, som flyttade hem till Dalarna förra våren, spelade division 1-hockey med Borlänge fram till nyår och handplockades därefter till österrikiska ligan av förre ÖHC-tränaren Ulf Skoglund.

– Ja, Uffe ringde och frågade om jag ville komma ned och spela i Österrike. Tanken var att jag skulle bidra med göra lite poäng och sett över hela sejouren har jag väl varit godkänd. Men just i dag känns det bara tungt, säger Stefan.

Anledningen: Zeltweg åkte ur slutspelet efter 1–4 mot Feldkirch i den fjärde kvartsfinalen.

– Luften gick ur oss lite när vi förlorade den andra matchen med 4–5 i sudden death. Hade vi bara fått in den pucken i stället tror jag mycket väl att vi hade kunnat gå vidare.

– Det finns många bra hockeyspelare här, utan tvekan. Taktiskt är det väl kanske lite sämre ställt och dessutom är hockeyn inte speciellt tuff.

Om framtiden kan Sterner i dagsläget inte säga mer än att han i alla fall överväger en comeback i Östersund Hockey.

– Alltså ... jag trivdes riktigt bra däruppe i Östersund. Dessutom har jag pratat med både ledningen och grabbarna i laget under säsongen, säger han.

– De ska verkligen vara nöjda med sin insats, på alla sätt och vis. Det jag spontant reflekterat över är att ÖHC haft väldigt bra backar den här vintern, säger Stefan Sterner.

En av dessa, 20-årige Alexander Stenström, lämnar dock Östersund efter två säsonger och totalt 62 matcher. På tisdagen meddelade Stenström klubben att han flyttar tillbaka till Stockholm.