Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stig Holm (C) begärde entledigande omedelbart

En av de två centerpartisterna i socialnämnden, Stig Holm, begärde omedelbart entledigande från sina uppdrag i kommunen efter att det blev känt att revisorerna inte rekommenderade ansvarsfrihet för socialnämnden.

Omedelbart efter att revisorerna lämnat sin rapport fick kommunen in en skriftlig begäran om entledigande från Stig Holm.

– Med anledning av upprättad revisionsberättelse avseende årsredovisning för Härjedalens kommun där revisorerna avstyrker ansvarsfrihet för socialnämnden, avsäger jag mig samtliga uppdrag i styrelser och nämnder i Härjedalens kommun, förklarade Holm som dock väljer att sitta kvar som ledamot i kommunfullmäktige.

Socialnämndens ordförande, Gunilla Hedin (S), säger däremot till ÖP att hon kommer att sitta kvar.

– Att hoppa av är att göra det lätt för sig. Jag ska arbeta vidare fram till att fullmäktige sagt sitt, förklarar Hedin.

– I övrigt är det inte så mycket att kommentera utan avgörandet ligger hos kommunfullmäktige, menar Gunilla Hedin.

Även oppositionsrådet Michael Bellmann (VH) ämnar att sitta kvar till avgörandet i fullmäktige.

– Jag tycker att det är bedrövligt med ett kollektivt straff, för vi har gjort vad vi har kunnat och kommit med en rad förslag, menar han.

– Alla beslut tas av majoritetspartierna redan i socialnämndens arbetsutskott och där får ingen ur oppositionen sitta med, säger Bellmann.