Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stipendium | J/H:s Gille

Hembygdsstipendiet från Jämtland-Härjedalens Gille i Uppsala för år 2017 har tillfallit musikern, orkesterledaren och primus motorn för musik- och kulturfestivalen Ovikenveckan, Bengt-Eric Norlén.

Stipendiet delades ut i Ovikens nya kyrka lördagen den 1 juli i samband med invigningskonserten till Ovikenveckan, som Bengt-Eric dirigerade. Kyrkan var fullsatt och beskedet att Bengt-Eric Norlén var mottagare av stipendiet åstadkom stort jubel i publiken och stående ovationer. Bengt-Eric får stipendiet för sina enastående insatser för musiklivet i Jämtlands län. Han har medverkat som violinist, konsertmästare och dirigent i ett flertal orkestrar inte bara i Jämtlands län utan också i andra delar av Sverige och dessutom fungerat som lärare vid musiklinjen vid Birka folkhögskola. Att valet av Bengt-Eric Norlén var välförtjänt och populärt visades tydligt av reaktionen från deltagarna i Ovikenveckan.