Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stipendium till Brorsson

Rallyföraren Anton Brorsson har fått en fin utmärkelse.

– Verkligen hedrande. Det här trodde jag aldrig på, säger JMK:aren efter att ha fått Kullängs stipendium

Anders Kulläng var under 70- och 80-talet en av Sveriges främsta rallyförare. Han hade under 15 år fabrikskontrakt med Opel och Mitsubishi. Hans största merit är från 1980, då han slutade femma i VM och vann Svenska Rallyt.

Under cirka 30 år, fram till sin död 2012, drev Kulläng en rallyskola tillsammans med sin hustru Marianne. För att hedra och bevara minnet av Anders Kulläng, har hans närmaste inrättat ett stipendium med syfte att sporra unga rallytalanger.

Årets pristagare är fyra killar. Anton Brorsson, JMK, Patrik Adolfsson, Säffle, Erik Telehagen, Växjö och Gustav Thorsell, Uppsala.

– Jag visste inte ens om att det fanns något sånt stipendium, säger Anton.

Varför tror du att de utsett dig?

– De har väl sett min potential och vad jag presterat i år.

Priset är tre dagars rallyskola i Värmland i januari. Helt enkelt en påbyggnadskurs i körträning, tips från rutinerade förare, mediaträning, kunskap om sponsorrelationer med mera.

Stipendiet är en perfekt humörhöjare inför tävlingsstarten i Sverigeserien (Volvobilar) i Torsby i januari. 20-åringens mål är redan klart.

– Det är en mycket bra och konkurrenskraftig serie. Det här året var ett läroår, men nästa år ska vi vinna hela klassen.