Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan får inte komma tillbaka

Carelyn Cordero är den stora stjärnan i Ås pingislag.
Nu får hon inte spela.
– Det är mycket tråkigt att det blivit så här, säger Anna-Carin Larsson i Ås.

Annons

I december åkte Carelyn Cordero hem till Puerto Rico för att spela några turneringar samt ta det lugnt över högtiderna.

Sedan skulle hon komma tillbaka för att fortsätta skolgången i Köping och spela för Ås i elitserien.

Det var tanken. Nu stoppas stjärnan av visumproblem.

– I vanliga fall behöver hon inte visum för att komma tillbaka in i Sverige, men nu var det annorlunda. Hon kom hit tidigare än vanligt i höstas, och var här så länge att hon behöver visum för att komma tillbaka, säger Anna-Carin Larsson i Ås.

– Hennes landslagscoach i Puerto Rico har pratat med konsulatet om det här, men vi vet inte när hon kan få komma tillbaka, säger Anna-Carin Larsson.

Carelyn Cordero hade en bokad biljett tillbaka till Sverige i veckan, men saknade alltså visum.

Nu vet ingen när damlagets stjärna kan vara tillbaka. På lördag spelar Ås första matchen i Elitserien B hemma mot BooSpåret.

Samtidigt har klubbens division 1-lag matcher, vilket gör att Elin Ingvarsson inte kan ersätta som hon brukar kunna göra. Ås väljer då att plocka in veteranen Camilla Edfeldt.

– Det är förstås tufft för Camilla, men hon är en rutinerad spelare som kanske kan ställa till det, säger Anna-Carin Larsson.

Utöver Camilla spelar Michelle Quach och Emelie Fitzgerald som vanligt för Ås.

– På sätt och vis är det skönt att det bara är en match i helgen. Vi hade verkligen behövt Carelyn här, hon är ju lagets bästa spelare.

Förhoppningen är att Carelyn Cordero kan vara tillbaka nästa gång det är eliteriespel, 1 februari.

– Under nästa vecka måste vi få besked, så vi vet om vi ska försöka hitta en ersättare eller inte. I vilket fall kan vi nog inte hitta en lika bra spelare som Carelyn, säger Anna-Carin Larsson.