Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan väljer titeln före prestigen

/

Världens två bästa fotbollsspelare – Cristiano Ronaldo och Lionel Messi – möts i Champions league-finalen.

Annons

Men Messi ser inte finalen som en kamp om vilken spelare som är bäst i världen.

– Det handlar i stället om vilket lag som är bäst i världen, säger han.

Hittills har Ronaldo legat steget före Messi. 2007 blev Ronaldo tvåa i omröstningen om Årets fotbollsspelare och Messi trea. I fjol slutade Ronaldo etta och Messi tvåa.

Och i fjol slog Manchester United ut Barcelona i semifinalen i Champions league för att sedan ta hem titeln genom att slå Chelsea i finalen.

finalen mellan United och Barca i Rom på onsdagskvällen är det Messi som har ett försprång på Ronaldo – i antalet gjorda mål i Champions league den här säsongen. Messi har gjort åtta mål, Ronaldo fyra.

– Det har utan tvekan varit min allra bästa säsong när det gäller fotbollen, spelet och målen, och jag hoppas att få kröna säsongen med Champions league-titeln, säger han till den spanska tidningen Sport.

Manchester United-försvararen Patrice Evra är den som ska försöka att stoppa Messi i finalen. Han säger till den franska nyhetsbyrån AFP att han inte förbereder sig något särskilt, han möter ju världsstjärnor som Ronaldo och Wayne Rooney varje dag på träningen.

– Messi är en stor spelare. Jag kanske stoppar honom tio gånger, men om han den elfte gången går förbi mig och gör mål kommer alla att säga att jag gjorde ett dåligt jobb, säger den 28-årige fransmannen.

argentinaren Messi, som kom till Barcelona redan som tolvåring, hyllar Ronaldo.

– Han är den spelare som jag skulle betala för att titta på. Han och jag är väldigt olika som spelare, och han är otroligt bra, väldigt speciell, säger Messi till brittiska Daily Mail.

– Men vi får inte lägga allt fokus på honom och glömma Dimitar Berbatov, Wayne Rooney och Carlos Tevez. United har, liksom vi, toppspelare på varje position.

två bästa spelare i finallagens anfall hamnar givetvis mycket fokus på dem. Men med tanke på att det bara blev ett enda mål i fjolårets två semifinalmatcher mellan Barcelona och Manchester United borde kanske mer fokus läggas på lagens försvar.

Och där finns det ett antal frågetecken. United har mittbacken Rio Ferdinand halvskadad med vadproblem. Enligt managern Alex Ferguson ska han dock kunna spela. Det ser mörkare ut för Barcelona som får avstå tre förstaval i backlinjen. Daniel Alves och Eric Abidal är avstängda och Rafael Marquez är skadad. (TT)

Mer läsning

Annons