Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnorna bjöd storpubliken på hockeyfest

Det var stor hockeyfest och stundtals stor hockeyunderhållning när Röjsmohallen fylldes till bristningsgränsen.
– Verkligen supekul. Härlig publik och kul match att spela, sa Victor Hedman, en av världens bästa backar.

Under veckan har Icebreakers, som är hockeyproffsens stiftelse till förmån för sjuka och handikappade barn, delat ut 500 000 kronor till olika sjukhus, föreningar och barn.

Totalt sedan starten för 14 år sedan har proffsen åkt runt och spelat ishockey och delat ut över 11 miljoner kronor.

I fredags var man i Sollefteå och på lördagen kom hela gänget till Järpen där Benny Ljungdahl och övriga i arrangörsstaben såg till att skapa ett perfekt arrangemang. Hela 1 202 personer klämde in sig i Röjsmohallen som egentligen bara har kapacitet för hälften.

Innan nedsläpp tog sig spelarna, flera av dem bland NHL:s största stjärnor, sig tid att spela såväl landhockey och skriva autografer till alla som ville.

När spelarna gjort snygg entré gled Tanja Nordfjell, 24, från Undersåker, som normalt spelar hockey i Sveg, in på isen och framförde en jojk samt Jämtlandssången inför hänförda spelare och publik.

Sedan var det dags för gårdagens stjärnor Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström med flera att tillsammans med nuvarande hjältar som Gabriel Landeskog, Anton Lander, Magnus Pääjärvi, Oliver Ekman-Larsson och Victor Hedman att ladda för match.

Motståndarna, nybildade norska laget Nidaros, visade enrom respekt i första perioden men vaknade till i andra och var så nära som 3–2-underläge. Då bestämde sig firma Näslund och Forsberg att visa vilka som i alla fall har varit bäst. 4–2-målet som Foppa gjorde på pass av Näslund var av gammalt välkänt märke.

– Ja, jag sa till grabbarna att vi måste skärpa oss och jo, det var lite som förr även om det inte går lika fort längre, sa Peter Forsberg.

Victor Hedman, jättebacken till vardags i Tampa Bay, och nyligen utsedd till Sveriges bästa hockeyspelare när han fick Guldpucken njöt.

– Det var verkligen roligt. Jättebra arrangemang och kul att vi kom i gång och kunde bjuda på lite bra spel också. Det här är något man ser fram emot varje sommar, sa Hedman.

Matchfakta:

Icebrakers–Nidaros Hockey 7–4 (3–0, 2–2, 2–2)

Första perioden: 1–0 (3.41) Anton Lander (Peter Forsberg), 2–0 (13.10) Gabriel Landeskog (Victor Hedman), 3–0 (13.27) Magnus Pääjärvi (Oliver Ekman-Larsson, Mattias Norström).

Andra perioden:

3–1 (4.14) Pål Skarlo, 3–2 (12.45) Andreas Sedlund (Mads Gullikstad), 4–2 (13.42) Peter Forsberg (Markus Näslund), 5–2 (14.23) Victor Hedman (Anton Lander, Anders Lindbäck).

Tredje perioden:

6–2 (3.17) Oliver Ekman-Larsson, 6–3 (5.53) Eskil Andrésen, 6–4 (7.07) Erlend Johnsen, 7–4 (10.03) Markus Näslund (Peter Forsberg, Mattias Timander),

Utvisningar, Icebrakers: 2x2. Nidaros: 4x2.

Domare: Thomas "Kuben" Andersson, Gävle.

Publik: 1 202 (publikrekord).