Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnskott sjunger i kväll

Annons

I kväll bjuder Jazz i Jemtland på amerikanska och danska jazzklassiker när danska stjärnskottet Sinne Eeg spelar med sin trio på Gamla teatern.

– Jag är mycket influerad av den amerikanska jazztraditionen och artister som Sarah Vaughan och Dinah Washington, berättar hon när ÖP når sångerskan i Hudiksvall där hon spelade onsdag kväll.

– Men under den här turnén kommer jag att blanda standards med mina egna kompositioner. Dessutom kommer trion jag sjunger med att spela en del av sin egen musik.

– Jag blev tidigt intresserad av jazz, min familj är musikintresserad och jag har spelat saxofon i ett storband innan jag började sjunga på egen hand.

– Haha, nej det är nog tio år sedan jag höll i en sax nu, så det ska jag inte pröva.

Uppvuxen i den lilla byn Lemvig på Jylland bor hon numera i Köpenhamn och har turnerat flitigt utomlands de senaste åren efter sin skivdebut 2003.

– Just nu skriver jag på nytt material till min nästa skiva.

Sinne Eeg säger sig dock inte veta mycket om Östersund:

– Men jag tycker om snö, så om vi bara får tag på ett par skidor åker jag gärna en tur när jag besöker er.