Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnsmäll för Ope på bortaplan

Opes kräftgång fortsätter i damettan. 0–8 borta mot Gustafs var en smäll som hette duga.
– Det bästa laget vi mött i höst, säger Tomas Andersson.

Annons

Ope är därmed fortfarande utan seger med tre matcher kvar. Inte mycket tyder på att laget kan spräcka den nollan.

– Vi måste försöka vinna en match och få med oss något positivt från säsongen. Det är det enda målet vi kan ha under de tre matcher som är kvar, säger Andersson.

Mötet med Gustafs var ännu en tankeställare för ledare och spelare i Ope vad som krävs i division 1. Tempot, snabbheten med och utan boll och lagspelet hos Gustafs var överlägset.

– Vet inte vad det berodde på, men vi var inte fokuserade från start. Kanske trodde vi att eftersom vi var nära att ta poäng av Täby skulle den här matchen gå ännu lättare.

Gustafs var dock mycket bra och framför allt hade man tre snabba anfallare som sprang sönder Opes backlinje.

Vad har ni lärt er för läxa av året i division 1?

– Vi måste jobba mycket hårdare med försvarsspelet över hela banan. Nummer 2 är att vi måste bli snabbare i besluten. Nu gör vi misstag och då blir vi skoningslöst straffade.

Behövs det nya spelare inför nästa säsong?

– Jättesvårt att säga. Styrelsen måste först ta tag i årets trupp och se hur många som blir kvar. Men det finns absolut något att bygga på. Sedan är det frågan om vi ska förstärka inför division 2 eller om vi går upp i division 1.