Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnspäckat lagtempo väntar på skidstadion

På söndagen körs ett stjärnspäckat lagtempo i längdskidor på Östersunds skidstadion. Tävlingen direktsänds i tv både i Sverige och Norge.

– Det blir en hyperintressant tävling, säger Mattias Fredriksson, promotor för MAXIM XC Team Time Trial.

Lagtempot avgörs 14.40 på skidstadion, direkt efter världscupen i skidskytte. Sju herrteam och tre damteam kommer att göra upp.

Fem åkare får ställa upp i varje lag och teamen kommer att starta med 60 sekunders mellanrum. Räkna med en dramatisk kamp om att få bästa tiden.

– Det blir oerhört spännande att följa. De som startar med fem åkare har ju faktiskt råd att offra två stycken längs vägen, för det räcker med att tre stycken går i mål, säger Mattias Fredriksson.

Flera team innehåller riktiga toppåkare. På besök i Östersund kommer bland annat bröderna Jörgen och Anders Aukland som tävlar i ett team tillsammans med bland annat Jerry Ahrlin. Emil Jönsson kommer att ställa upp i ett team tillsammans med Emil Johan Kjölstad och Jon Kristian Dahl.

– Två brutalt bra sprintåkare som har sadlat om till långlopp i år, säger Fredriksson.

Två andra kända långloppsåkare som finns med i startlistan är Jörgen Brink och Oskar Svärd.

På damsidan får vi bland annat se lovande Evelina Settlin och Hedda Bångman.

Tävlingen kommer att direktsändas i TV4 och i norska TV2.

– Det kommer att bli en otrolig upplevelse att få se killar som bröderna Aukland. De stakar upp för backar där vanliga motionärer måste saxa sig upp, säger Fredriksson.