Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärntränaren Robert Bergh uppmanar fler att bojkotta Åby: "Vill sluta upp för travets skull"

Robert Bergh försöker utöka bojkotten mot Åbytravet. I ett sms uppmanar han, tillsammans med Joakim Lövgren, fler tränare att bojkotta banan. – Vi måste markera mot Jordbruksverket, säger Robert Bergh till Expressen.

På onsdagen berättade vi om att Sundsvalls travprofil Robert Bergh, tillsammans med Joakim Lövgren, bojkottar Åby på grund av missnöje med banveterinären.

Enligt Expressen uppmanar de två nu fler att bojkotta Åby. I ett sms som Expressen tagit del av har stjärntränarna uppmanat andra kuskar att inte anmäla några hästar till tävlingsdagen på Åby 18 augusti. Målet är att loppen ska ställas in, och därmed ska träanrna markera mot Jordbruksverket och banveterinären, Anders Bergqvist.

– Vi måste markera mot Jordbruksverket. Man ska inte riskera jobbet när man följer travets regler. Vi vill veta varför en veterinär kan få gå emot Jordbruksverkets reglemente, säger Robert Bergh till Expressen.

Bergh poängterar att det inte alls handlar om Åbytravet – utan enbart att markera sitt missnöje mot Jordbruksverket.

– Vi vill att Åby ska vara som vilken annan travbana i landet som helst. Just nu är det en person som gör att den inte är det.

– Tyvärr måste man offra något för att det ska hända något. Vi kan inte tro att någon annan gör det åt oss. Vi vill sluta upp för travets skull.

Banveterinären Anders Bergqvist vill inte kommentera uppgifterna om uppgifterna om en större bojkott.

– Det vill jag inte kommentera, det får stå för dem, säger Anders Berqvist till Expressen.

Bergqvist vill heller inte kommentera situationen på Åby.

LÄS OCKSÅ: Robert Bergh kritisk till att ingen av hans hästar bjudits in till Elitloppet