Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stödkonsert för cancerförening

Härjedalsbekantingarna i bandet Rök.@ ger två konserter i helgen, till förmån för lokala cancerstödföreningen Mö Finns.

Annons

– Kapellmästaren Rune Westlund ringde själv upp mig. Han sitter med i styrelsen för Mö Finns och han hade pratat med sina spelkompisar och de var villiga att göra två stödkonserter till förmån för föreningen, berättar ordförande Göran Mann i Vemdalen.

Mö Finns bildades i september och är en stödförening för de som drabbats av cancer och deras anhöriga. Nu, bara några månader efter starten har föreningen hundra medlemmar, främst i och runt Hede, Vemdalen och Linsell.

– Målsättningen är att bilda självständiga grupper även i södra och västra Härjedalen, säger Göran Mann som hoppas att helgens konsert på lördagskvällen i Svegs kyrka ska kunna bli startskottet för en sådan grupp i Svegsområdet.

Kvällen innan spelar Rök.@ i Hede kyrka.

Bandet, som består av härjedalingarna Rune Westlund, Östen Fladvad, Kent Persson och Anders Olofsson spelar en blandning av rock, pop och visor.

Med sig på helgens turné har de också Sofia Högare från Vemhån och Erika Svedberg från Hoting.

– Bra musik, helt enkelt, som Rune utrycker det.

Han drabbades själv av cancer för 20 år sedan och kämpade mot sjukdomen under en tioårsperiod.

– Det känns bra att kunna hjälpa till att samla in pengar så att föreningen kan komma i gång med verksamhet i hela Härjedalen, säger Rune Westlund.