Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stödkonsert och donationer drygar ut kassan

Medan beslutsfattarna satt i ännu ett möte om värmestugans ovissa framtid fortgick verksamheten som vanligt på andra sidan Artillerigatan.

I den för dagen fullsatta värmestugan var alla var väl medvetna om vad som stod på spel under tisdagen, men efter åratal av ständigt osäkra framtidsprognoser var det få som vädrade någon större oro över saken.

– Min magkänsla är att det kommer att lösa sig den här gången också, säger Allan Öhvall som är anställd i verksamheten för Svenska kyrkans räkning. Att värmestugan behövs och fungerar bra är alla parter överens om enligt hans uppfattning, även om det råder oenighet i hur mycket verksamheten borde få kosta.

– Det verkar ibland som att kommunen tycker vi har för stora ambitioner, men vi kan ju inte bara tillhandahålla en lokal utan måste även finnas här för de som kommer hit, säger han.

Vid ett av borden sitter Mariana Sterner och Lena Herau och fikar. De besöker ofta värmestugan och gjorde det också innan fjolårets flytt, då den låg i ett litet hus under Frösöbron.

– Det här har blivit till en varm mötesplats där människor möts och hjälper varandra. Det är mer folk nu när verksamheten blivit mer synlig och nu hittar många utlänningar hit också, vilket de inte gjorde tidigare, säger Mariana Sterner.

Trots kyrkornas missnöje med kommunens anslag till värmestugan kommer det inte att öka under 2014 utan ligga kvar på 400 000 kronor. Därför kommer en stödkonsert att arrangeras i Pingstkyrkans lokaler på onsdagskvällen i ett försök att dryga ut kassan en aning.

Men det kommer även hjälp från lite mer oväntat håll. Efter att ha följt nyhetsrapporteringen kring värmestugan har företaget KJ Skog och trädgård beslutat sig för att donera 5000 kronor till verksamheten.

– Vi tycker att den tycker att det här är väldigt viktig och hoppas att andra företagare tycker som oss och följer vårt exempel. 5000 kronor borde de flesta ha råd med tycker jag, säger företagets vd Björn Jonsson.