Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stolar monteras i sjukhuskorridorerna

Det behövs fällbara stolar i sjukhusets korridorer. Det önskemålet har handikapprådet framfört till landstingsledningen.

Det mesta talar för att politikerna i landstingsstyrelsen kommer att säga ja när de behandlar ärendet nästa vecka.

Bakgrunden är en skrivelse från länets handikappråd där Elin Hoffner, ordförande, skriver att Östersunds sjukhus varje dag besöks av människor med någon form av funktionsnedsättning och att alla inte orkar gå genom de långa korridorerna. För att kunna hämta andan skulle det underlätta om det fanns stolar. Handikapprådet föreslår att landstinget köper in fällbara stolar och att de sätts upp i korridorerna för att underlätta för patienter och anhöriga.

Landstingsdirektören föreslår att styrelsen säger ja till förslaget. Landstingets fastighetsenhet har tagit fram förslag på placering av de fällbara stolarna och finansieringen sker med pengar från den fastighetsinvesteringsplan för tillgänglighet som landstinget har.