Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöldvåg snart uppklarad

En misstänkt stöldliga har härjat i länet och bland annat stulit fyrhjulingar. Åtal väntas väckas innan månadens slut.

En grupp personer står misstänkta för flera fall av stöld och häleri. De misstänkta brotten ska ha begåtts under senare delen av juni.

Efter husrannsakan hittade man flera fyrhjulingar, sexhjulingar och annat misstänkt stöldgods. Fynden ledde till ytterligare en husrannsakan där man fann en stulen båt och båtmotor. Värdet av det stöldgods som polisen hittat uppgår preliminärt till en halv miljon kronor.

Just nu sitter en person häktad för tre fall av häleri och fem personer är frigivna efter att ha erkänt större delen av brotten de misstänks för.

– Det rör sig om en klick personer som i olika konstellationer är misstänkta för att ha begått brott, säger åklagare Jonas Fjellström.

Det inledande ärendet gällde fyrhjulingar som stals från Motorhuset i Östersund i slutet av juni. Utredningen är enligt åklagare Jonas Fjellström i det närmaste klar och han väntar sig att kunna väcka åtal inom någon vecka, senast 25 juli.

– Det är alltid roligt och glädjande när vi lyckas hitta och kan lämna tillbaka det som blivit stulet, säger Jonas Fjellström.