Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för kulturhus i Östersund

Arbetet med ett kulturhus i Östersund har stoppats.…

Det skriver Ltz.se under torsdagskvällen. Orsaken är fuktskadorna i Rådhuset och evakueringen av kommunens personal.

Kulturhuset har utretts flera gånger och det senaste var att processen var i gång. 2018 räknade Östersunds kommun med byggstart om bygget hade fått klartecken politiskt senare i höst. Tanken var att bygga på det redan befintliga biblioteket.

– Det blir ingen byggstart 2018. Rådhuset måste gå före på grund av arbetsmiljöproblem. Det sitter folk evakuerade kring hela stan och vi hyr externa lokaler för ganska mycket pengar. Vi måste få till arbetsplatsen så att folk kan flytta tillbaka, säger Karin Thomasson, miljöpartistiskt kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden till Ltz.se.

Nyheten om att kulturhuset ännu en gång stöter på patrull har redan fått spridning i sociala medier där debattörerna ser det som en öppning för något bättre än en påbyggnad av biblioteket. Nu kan de fuktskadade husen vid Rådhuset rivas och ett ordentligt kulturhus byggas i stället, är en kommentar.