Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stopp för Ytterhogdal i Svenska cupen

Sollefteå slog ut Ytterhogdal ur Svenska cupen på lördagen. I en jämn match var det gästerna som gjorde matchens enda mål när en knapp kvart återstod.

Ytterhogdal lyckades inte ta sig vidare till nästa omgång i Svenska cupen.

– Det var synd för då går de stora lagen in och då kunde vi ha fått bjuda vår publik på en rolig match, säger Magnus Elmqvist.

Det började lovande för YIK, laget tog kommandot och pressade tillbaka Sollefteå första kvarten. Sen hamnade det grus i maskineriet och Sollefteå tog över mer och mer. Ytterhogdal hade mycket väl kunnat ha ett underläge på ett eller två mål i halvtid om Sollefteå fått någon sorts utdelning på sina chanser. Den kräsna hemmapubliken hade mycket att knorra över under sin kaffepaus.

– Vi ska komma ihåg att Sollefteå leder sin division tre-serie och de är obesegrade, flikade Elmkvist in.

Efter vilan tog åter Ytterhogdal tag i taktpinnen och ett par riktigt vassa chanser skapades i inledningen av andra halvlek innan matchen åter gick i stå. Till skillnad från i första halvan hade nu Ytterhogdal bra koll på händelserna och kändes som det starkare laget tills ett snabbt Sollefteåanfall längs vänsterkanten avslutades med ett mål.

Ytterhogdal flyttade därefter upp sina positioner ytterligare, bland annat klev mittbacken Brian Wake upp på topp och detta gav hemmalaget en riktig bollmottagare i de främre leden. Flera halvchanser skapades men någon kvittering mäktade hemmalaget inte med.

– Vi får se fram emot höstsäsongen i fyran och så har vi ju en godbit i augusti när ÖFK kommer hit för att spela DM-final.