Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa idrottsvåldet

Vi har nästan slutat att titta på fotboll och ishockey, det är inget kul längre.

Spelarna försöker skada varandra i matcherna så mycket att de inte kan fortsätta att spela (gärna den spelare som är bäst), och domarna agerar inte med utvisningar eller avstängning.

Våldet på planen ökar och det smittar av sig till publiken. De är inte roligt att gå på till exempel en hockeymatch för att se sina idoler spela. För vad får man se? Jo, stora biffiga spelare som tacklar till vår idol så han åker in i planket med en smäll och får hjärnskakning eller något ännu värre, han kanske inte alls kan spela mer. Och detta hårda spel tillåter domarna.

Nu är det dags att domarna får rätt utbildning och tillåtelse att döma så våldet på planen upphör.

Det här är ett internationellt problem, så därför måste alla idrottsorganisationer världen över komma överens om regler om våld på planen, samt att det är ledarnas ansvar att utbilda och bilda sina spelare.

Rannsaka er själva, stävja det hårda spelet på planen, spela med schysta medel, så kommer också bråket på läktarna att upphöra. Det är där arbetet mot fotbollsvåldet ska börja.

I en rättvis match behöver inga supporter bråka. De är bara att heja på sina idoler och vara glada.

Eng

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel