Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa Jämtkrafts norska planer

Annons

Syftet för skattebetalarna (Östersunds kommun) med att äga Jämtkraft har ju varit att säkerställa en god och säker eltillgång och ett bra elpris för kommunmedborgarna. Att dessutom få en god avkastning från en lukrativ bransch har ju genom åren varit positivt för Östersunds kommunekonomi.

Samma förhållande på riksplanet har det varit med Vattenfall. Men efterhand verkar det som om skattebetalarna i sina ägardirektiv glömmer bort orsaken till själva ägandet och företaget försöker på marknaden att spela en roll det egentligen inte har.

Vattenfalls brunkoläventyr i Tyskland och köpet av Nuon låg knappast i skattebetalarnas intresse, och nu försöker även Jämtkraft spela en större roll på marknaden än det som var tänkt sett med kommunmedborgarnas ögon.

Det är svårt att se att det krävs inköp av norsk vattenkraft för att säkerställa elbehovet i vårt län. Hittills har ju affärerna precis som i Vattenfalls fall inte varit lysande. Ändå hävdar man nu en avsikt att utvidga dessa affärer.

Från huvudägarens sida, Östersunds kommun, anser jag att det är dags att sätta stopp för dessa planer. Frågan är om kommunledningen har både kompetens och mod för att göra detta?

Sten Bredberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel