Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa näthatet!

Vi är två tjejer från Cederbergskolan i Föllinge och vi tycker att det är (ursäkta språket) rent för jävligt att folk ska behöva bli utsatta för kränkning, oavsett i vilken form.

Det är fegt att folk använder internet, bara för att de är för fega för att säga något i verkliga livet.

Ska man behöva bli mobbad för vad man har för kläder på sig, hur man sminkar sig, eller för hur man är?

Ofta är det människor som har lyckats i livet som blir utsatt för det här. Kända artister och bloggare får stå ut med väldigt mycket hat, just för att de lyckats bättre än andra.

Det finns många hatsidor på nätet. En av dem är populära sidan Ask.fm. Där finns det bland annat många fejkade sidor som finns till endast för att kränka andra människor.

Den kända bloggstjärnan Nellie Berntsson är ett exempel på någon som blivit utsatt för detta, och hon har även fått mycket hat på andra sidor. Nellie är bara 13 år gammal, ska man verkligen behöva ta emot så mycket hat, i så ung ålder, även fast man inte gjort något fel?

Vi kan inte förstå att svenska folket inte tar det här mer på allvar, för det finns faktiskt människor som tar sitt liv på grund av detta.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel