Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppades från OS – nytt bakslag i Lahtis för Jönsson som försvann i kvalet: "En väckarklocka"

Emil Jönsson är inne i en tung period för tillfället.
Efter att ha stoppats från OS i sista stund jagade han i dag revansch i finska Lahtis – men slutade på 35:e plats.
– Det var skönt att få en väckarklocka. Jag måste köra ännu hårdare och verkligen våga göra det, säger han till Sportbladet.

Jönsson lyckades inte revanschera sig efter att ha petats från OS i sista stund av SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.

I lördagens världscuptävling i sprint i Lahtis åkte svensken ut redan i kvalet. Den tvåfaldige OS-medaljören gick i mål på 3.08,25 vilket resulterade i en 35:e plats.

I en intervju med Sportbladet säger Jönsson att det var ovant att tävla igen – för första gången på fem veckor – och att han tog det alldeles för lugnt.

Nilsson och Falk på pallen i Lahtis – men Falla drygade ut ledningen i sprintcupen

– Det var tråkigt som fan. Men det är inte någon katastrof. Det är små marginaler och några detaljer som ska justeras. Det var en taktisk miss. Jag hade lite för stor respekt för banan. Det är klart att jag hade velat gå vidare, men så här är det ibland, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag ville ha det här som en genomkörare. Det var skönt att få en väckarklocka: jag måste köra ännu hårdare och verkligen våga göra det. Nu ska jag ut i skogen och köra allt vad jag har, säger han.

Karl-Johan Westberg blev bäste svensk på åttonde plats. Italienaren Federico Pellegrino vann före ryssen Gleb Retivjich. Norske stjärnan Johannes Kläbo blev trea och säkrade därmed sprintcuptiteln.

RESULTAT

Sprintfinal, herrar.

1. Federico Pellegrino, Italien, 3.16,73

2. Gleb Retivjich, Ryssland, (+0,77)

3. Johannes Kläbo, Norge, (+0,90)

4. Sindre Bjørnestad Skar, Norge, (+1,30)

5. Ristomatti Hakola, Finland, (+1,44)

6. Lucas Chanavat, Frankrike, (+7,55)