Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor dramatik i latinamerikansk uppgörelse

Den latinamerikanska finalen i pojkar 15 blev en tät och tillknäppt tillställning. Den avslutades däremot med stor dramatik.
– Det var en väldigt jämn match och vilket som helst av lagen hade kunnat vinna, säger Augustin Herrera, tränare för Intercups, som fick se sitt lag vinna i förlängningen

Nämn Argentina och Mexiko i fotbollssammanhang och folk kommer genast att tänka på offensiv och teknisk fotboll. Den hel-latinamerikanska tillställningen i P15-finalen mellan argentinska Tucuman och mexikanska Intercups blev dock varken särskilt offensiv eller något målfyrverkeri. I stället var det märkbart att det handlade om två lag med stor respekt för varandra, som snarare försökte ligga rätt i försvarsspelet.

De få chanser som tillkom under ordinarie tid går att räkna på handens ena fingrar och det var Tucuman som skapade dem. Först, ett skott från vänster i straffområdet som strök strax utanför målvaktens vänstra stolpe, detta i den första halvleken. Sedan i den andra, ett läge i ungefär samma position. Ett skruvat högerskott som curlades strax utanför.

Nej, någon händelserik match eller skottkavalkad handlade det inte om. I stället skulle målnollan hålla sig intakt under ordinarie tid för båda lagen. I stället väntade förlängning eller en eventuell straffläggning.

– Det var en väldigt jämn match eftersom vi och det argentinska laget spelar ungefär på samma sätt. Vi visste att de var ett offensivt lag så vi låg lågt med backlinjen och väntade in kontringsmöjligheter, säger Augustin Herrera i Intercups.

Men ett avgörande skulle komma, och det var Intercups som skulle göra det vinnande målet. Ett snyggt mål, signerat det mexikanska lagets lagkapten Raul Trujillo Laguna, som med en sträckt vrist sköt in 1–0 och såg till att vinna matchen åt sitt lag.

Hur speciellt är det att möta ett Argentinskt lag i final?

– Det är väldigt speciellt, för att det blir en latinamerikansk final. Vi känner ett brödraskap till det argentinska folket och vi uppskattar dem väldigt mycket, säger Augustin.

Hur nervös var du under förlängningen?

– Väldigt nervös. Det är min tredje turnering i Östersund, och det är utan tvekan den mest nervösa matchen. Men gud är alltid på vår sida.

Segern för Intercups innebär att laget, som förra året vann P14-klassen, tar sin andra raka Storsjöcup-seger.