Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor motorhelg väntar på Lungre

Autoexpertens Swedish Open, eller som det kallas av folkrace folket, tvådagars i Lungre är i startgroparna. Helgen den 14-15 juni är närmare 200 ekipage anmälda och många kommer även från Norge.
– Med årets tävling firar vi 20-års jubileum, säger Michael Larsson, årets tävlingsgeneral.

På Lungre Motorstadion strax utanför Östersund är det många motorentusiaster som sluter upp för motorsporten.

– Nu är vi i full fart att fixa det sista på banan. Vi kommer att göra speciella ”curbs” en slags räfflad kantsten även kallad krokodiler. De gör att de som ofta genar i kurvorna inte kan göra det längre. Banan i sig själv blir bättre, då även för rallycross. Dessa räfflor gör även att man får en bättre linje i sin körning, säger Michael Larsson.

Hela 80 funktionärer ställer upp den här helgen och Jämtlands Motorklubb hoppas på bra väder. Många är sugna på att kunna köra till sig en guldbiljett till, NGK Masters, som är folkrace sportens Svenska mästerskap.

– Vi har även i år fått förmånen som en av fem klubbar i Sverige att dela ut guldbiljetter till finalerna som går i Värmland. Totalt delar vi ut åtta biljetter, säger Michael.

Många toppåkare är anmälda bland andra kungen av folkrace Daniel Wall som har vunnit, NGK Masters, fyra år i rad bland annat och har en lång rad andra segrar på sin meritlista. Och vi får även hit toppförare från Norge som, Tomas Hårberg, NMK Verdal-Levanger.

– Tanken med den här satsningen är att vi ska Sveriges bästa folkrace anläggning. Våra tävlande kommer från hela Sverige och är lyriska att få köra här. Folkrace förarna är ett fascinerande släkte, säger Michael Larsson