Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor musikfinal på Storön

Med nio band, fyra dj:s, låga priser samt mat och dryck hoppas arrangörerna av Band camp locka storpublik till Storön i helgen.
– Det var 900 inlösta när vi spelade i Finland i maj, säger Erik Andersson, samordnare för projektet.

Band camp är ett EU-projekt som riktar sig mot unga oetablerade musiker i södra Norrland och finska Österbotten. Under det gångna året har musikerna träffats både i Sverige och Finland för workshops och spelningar.

Nu går projektet mot sitt slut och något av en "Grande finale" blir det på Storön lördag kväll, då nio band och ett antal solister kommer att uppträda på två scener. Det blir också dansgolv och fyra dj:s som spelar. Musikanterna kommer från Finland och Härjedalen.

– Projektet är till för att hjälpa unga musiker komma i gång. Vi har haft clinics där ungdomarna har fått lära sig om marknadsföring och annat. Och så har vi spelat in ganska mycket, både musik och video. Dessutom är det många som fått nya kontakter, säger Erik Andersson, musiklärare i Härjedalen och samordnare för Band camp.

Nu hoppas han på en stor uppslutning till lördagens spelningar på Storön.

– Det finns något för alla, gammal som ung, från visor och rockabilly till hårdrock.

När tidningen sist skrev om Band camp, i samband med en spelning på Folkets Hus i Sveg i våras, var det väldigt få i publiken.

– Men när banden spelade i Finland i maj hade vi 900 inlösta, berättar Erik Andersson.

Hoppas du på något liknande på lördag?

– Förutsättningarna finns. Det ska bli en fin kväll, det är billigt inträde och det blir bra musik. Så vem vet?