Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor oro bland skogsägare efter stormarna

Stormskador har drabbat skog över hela Strömsunds kommun. När skogsnäringen samlade skogsägare till ett möte var intresset stort.

Annons

Frågorna efter stormen Hilde är många och oron är stor för att de senaste dagarnas blåst medfört ytterligare fällda träd. Norrskogs rådgivare och produktionspersonal samt även Skogsstyrelsen fanns på plats för att ge råd.

– Det absolut viktigaste är att tänka på säkerheten. Ge er inte ut med röjsågen om ni inte är mycket vana, säger Norrskogs rådgivningschef Erik Björklund.

Stormens omfattning börjar klarna. Hela Strömsunds kommun är påverkad, men med stora lokala variationer. Vissa av ägare har drabbats mycket hårt medan andra klarat sig bra.

Intensiv inventering pågår, men avstånden är stora och först i mitten av nästa vecka bör en total bild kunna presenteras.

Sammanlagt var det ett 70-tal deltagare vid mötet som hölls på torsdagskvällen i Folkets Hus i Strömsund.