Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor oro för fortsatt röd majoritet

Landstinget/regionen blir länets regering då det från 1 januari nästa år övertar mycket av statens ansvar för länets utveckling förutom sjukvården, som ju alltid har varit huvuduppdraget.

I grunden bra att länets egna politiker får ett större ansvar för länets utveckling. Men jag känner även stor oro inför framtiden om det fortsättningsvis skulle bli en röd majoritet efter valet.

Jämtland Härjedalen är nationens förlorare med en åderlåtning av befolkningen, låga inkomster, hög arbetslöshet och landets sjukaste befolkning och en sjukvård som inte klarar av sina åtaganden vad gäller tillgänglighet och stor brist på specialister av olika kategorier. Dessutom landets särklassigt sämsta ekonomi.

Den långa röda majoriteten har skapat ett bottenskrap av vårt fina län. Är ett resultat av ett 92-årigt sossemaktinnehav.

Som kandidat för Folkpartiet hoppas jag kunna bidra med erfarenhet och klokhet som revisor kommande fyra år om väljarna är mig nådiga. Mats El Kott blir en utomordentligt bra ordförande för regionstyrelsen, vår nya regionala regering.

Finn Cromberger (FP)

landstingskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel